13 jaar na zijn eerste dag bij GCS tekent senior consultant Paul Bart Veenboer een nieuw contract bij het bedrijf. Dit contract maakt hem, vanaf het tweede kwartaal 2024, officieel partner bij GCS.

Van junior consultant tot partner

In 2011 startte Paul Bart zijn carrière bij GCS, waar hij in een aantal jaar uitgroeide van junior tot senior consultant. Na een korte uitstap van zo’n twee jaar, is Paul Bart weer terug op het nest bij GCS en is het tijd voor de volgende stap: partnerschap. Een bijzondere nieuwe stap voor zowel Paul Bart als GCS.

Continu verbeteren en blijven ontwikkelen

Aan het einde van het eerste kwartaal van 2024 zetten Paul Bart Veenboer en Mark Malipaard, directeur van GCS, een handtekening onder het contract dat hen officieel partners maakt. “Consultant word je niet van de ene op andere dag”, vertelt Paul Bart. “Het is een vak waar je in moet groeien en waarbij klantgerichtheid, samenwerken, coaching en ervaring opdoen belangrijke pijlers zijn. Binnen GCS kreeg ik de ruimte en het vertrouwen om mezelf te ontwikkelen. Het continue verbeteren en willen blijven ontwikkelen zit in mijn DNA.” Gestaag bouwde Paul Bart de afgelopen jaren een eigen klantenbestand op en hij verdiepte zich verder in procesoptimalisatie. Mede hierdoor kon GCS haar diensten verder uitbreiden en werd procesoptimalisatie doorvoeren vanuit procesvastlegging de nieuwe standaard.

Ruimte om te groeien

Het faciliterend karakter van GCS en de goede samenwerking met directeuren Mark en Rob waren belangrijk om te kunnen groeien zegt Paul Bart. “Bij binnenkomst had ik financiële ervaring en als gebruiker had ik ervaring met Exact Globe. Van Rob heb ik veel geleerd over het consultancyvak. Mark leerde me alles over het zoeken van passende oplossingen voor de klant en het creatief omgaan met software-oplossingen. Met name het vertrouwen winnen van klanten en een langdurige samenwerking met elkaar aangaan zijn belangrijke lessen voor me geweest.” Maar Paul Bart heeft zijn succes binnen GCS ook zeker aan zichzelf te danken zegt Mark. “Paul Barts eigen verantwoordelijkheidsgevoel, doelgerichtheid en loyaliteit speelden daarbij ook een grote rol.”

Een nieuwe toekomst voor GCS

Mark: “In 2002 startte ik met Rob Nietveld als zelfstandig Exact-partner. Ik startte als junior consultant, met Rob als mijn mentor. We begonnen met nul klanten en bouwden dit eigenhandig uit naar meerdere waardevolle samenwerkingen. Toen Rob in 2022 aangaf dat hij het ondernemen wilde afbouwen, zijn we op zoek gegaan naar nieuwe mogelijkheden voor de toekomst van GCS. In 2023 werd het bedrijf weer zelfstandig partner van Exact. In deze rol ondersteunen we klanten bij het gebruik van zowel Exact Globe en Exact Synergy als de SaaS-oplossingen Exact Online en Exact Online Premium. Exact is altijd de basis van onze projecten, met daarnaast een reeks van aanvullingen op de Exact-omgeving.”

Samen verder bouwen

Met de ambitie om te groeien werd Paul Bart gevraagd deel te nemen in het MT. Mark: “Paul Bart is enorm goed in het bouwen van teams. Ik ben hartstikke blij met de vernieuwde samenwerking, we vertrouwen elkaar 200%. We zien veel kansen in de markt en het is een mooie uitdaging om nieuwe mensen op te leiden, nieuwe markten te verkennen en met elkaar verder te bouwen aan het succes van GCS.”

Een spannende stap

Begin 2024 werden de eerste stappen voor het partnerschap gezet. “Dat vond ik best spannend”, bekent Paul Bart. “Ondanks dat we al langer samenwerken voelt dit toch anders. Dat zit in de investering die ermee gepaard gaat, maar ook in de verantwoordelijkheid die erbij komt kijken. Ik neem straks beslissingen die niet alleen van invloed zijn op mijn eigen persoon, maar op de hele organisatie. Maar ik heb inmiddels voldoende ervaring opgedaan en gezien wat wel en niet werkt. De organisatie, de klanten en de producten zijn bekend en dat zorgt voor een soepele overgang.”

Ontwikkelen staat centraal

Mark ziet in Paul Bart een sterke partner. “Het is iemand die erg sociaal is en software goed begrijpt. Hij analyseert processen en ziet waar echte verbetering mogelijk is. Hij is een echte teamplayer en de collega’s, partners en klanten lopen met hem weg.” Paul Bart ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet: “Ontwikkelen staat bij mij centraal. De komende jaren wil ik samen met GCS groeien en professionals opleiden tot ijzersterke consultants in zowel hard als soft skills. We willen onze klanten organisatiebreed adviseren, ondersteunen en ontzorgen.”

 Binnenkort hoopt GCS nog een nieuwe partner toe te voegen aan het team. Hierover volgt later meer informatie.