“Paul Bart kent ons en het bedrijf goed. Hij weet precies wat we nodig hebben en wanneer”

Niels Seuren (managing director)

Toen Niels Seuren en Wouter Wigbers in 2014 begonnen met New Edition, stelden ze nieuwe eisen aan hun bestaande Exact-pakket. Om meer mogelijkheden te creëren werd er samen met Paul Bart van GCS gewerkt aan een op maat gemaakt systeem, met Exact Globe als basis. Die samenwerking groeide de afgelopen jaren uit tot een volwaardig partnerschap. Niels Seuren (managing director): “Paul Bart is echt met het bedrijf meegegroeid.”

New Edition is gespecialiseerd in het ontwikkelen van gelicenseerde en op maat gemaakte woon- & lifestyleproducten voor Pip Studio en vtwonen. Van Amsterdam tot Lissabon; de artikelen van Pip Studio zijn verkrijgbaar in binnen- én buitenland. Dit jaar viert het snelgroeiende bedrijf haar 10-jarig bestaan.

Driven by Living

In het recent herontworpen logo van New Edition prijkt de slogan: ‘Driven by Living’. Een slogan die volgens managing director Niels Seuren de lading dekt. “Het zegt alles over ons. Onze gedrevenheid en de passie die we hebben voor wonen en lifestyle liggen erin besloten.” Die gedrevenheid komt in vele aspecten terug. Het IT-landschap is hierbij geen uitzondering. Toen in 2014 gestart werd met New Edition, wisten Niels en zijn partner Wouter goed wat zij uit hun softwarepakket wilden halen. “Er werd al gewerkt met Exact. We besloten vanuit die software verder te gaan, maar hadden andere eisen qua mogelijkheden. Mogelijkheden die Exact op dat moment nog niet bood.”

In die tijd was GCS in beeld als Exact-adviseur. Zo kwamen Niels en Wouter in contact met Paul Bart, consultant bij GCS. “Bij hem legden we onder meer de vraag neer voor een op maat gemaakt systeem voor  informatiemanagement. Ook wilden we graag een rapportagetool toevoegen. Paul Bart is aan de slag gegaan en heeft het systeem aangepast op basis van onze wensen. We hebben alles samen opgestart en uitgebouwd.”

 

Goed werkbaar basisprogramma

Niels: “Exact Globe is een goed werkbaar basisprogramma. De software is eenvoudig te bedienen. In en rondom deze basis blijven we optimaliseren. De implementatie van aanvullende de tools verloopt altijd voorspoedig. Als we al een hobbel tegenkomen, dan is Paul Bart er om het op te lossen.” Aanvullend op Exact Globe werkt New Edition onder meer met X-Connector, een tool die artikelen automatisch invoert en wijzigt en relatiegegevens en verkooporders inleest. De RPA-tool Orbis handelt orders af en verwerkt facturen, terwijl de gegevensintegratie met zakenpartners automatisch verloopt dankzij het gekoppelde EDI-systeem.

De aanvullende tools versnellen de bedrijfsprocessen en minimaliseren handmatige fouten. “De koppeling tussen deze externe tools en Exact is erg fijn. Zo kunnen we de kansen en mogelijkheden van het pakket benutten en groeit Exact mee met de organisatie”, aldus Niels.

Actuele data op ieder moment beschikbaar

Een andere externe tool waar ze bij New Edition enthousiast over zijn, is de rapportagetool Sumatra. Een tool die het bedrijf in eerste instantie inzette voor omzetgerelateerde rapportages, maar die ze inmiddels organisatiebreed hebben ingezet. “Met Sumatra is een schil gelegd rondom Exact. Alle data uit Exact belandt in Sumatra, waar vervolgens overzichtelijke rapportages terug te vinden zijn. Van logistieke data tot verkoopdata. Zo hebben we op ieder gewenst moment alle actuele data beschikbaar.”

Blijven doorontwikkelen

Als het gaat om vernieuwing staat New Edition nooit stil. Het bedrijf startte in 2014 op de B2B-markt, maar voegde hier in coronatijd B2C aan toe. Niels: “Om deze nieuwe klantgroep te kunnen bedienen, moesten de systemen worden aangepast. Hiervoor heeft Paul Bart nauw samengewerkt met onze IT-beheerder.” Met het platform Alumio en recentelijk de migratie naar ChannelEngine kan New Edition de B2C-markt optimaal bedienen. Recent voegde het bedrijf de tool Engage toe, waarmee ze de werkprocessen per afdeling kunnen vastleggen. Zo creëren ze inzicht in waar optimalisatie behaald kan worden.

Spin in het web

Voor New Edition is het belangrijk dat ze kunnen doen waar ze als bedrijf goed in zijn. Als het gaat om software en IT-tools, dan laten zij zich graag bijstaan door experts. Niels: “Bij de implementatie van nieuwe tools en het contact met de verschillende partijen waar wij op IT-gebied mee te maken hebben, is GCS een spin in het web. Zo ontzorgt GCS ons als klant.” Ook het stukje ‘ongevraagd’ advies kan Niels zeer waarderen aan GCS. “Wij hebben geen verstand van IT-zaken. Daarom is het fijn dat Paul Bart actief meedenkt. Als hij met mogelijke verbeterpunten komt, dan nemen we dat aan. En zijn we op zoek naar vernieuwing, dan vraag ik hem om raad. Wij vertrouwen op zijn advies. Paul Bart is echt met het bedrijf meegegroeid en kent alle ‘ins en outs’. We hebben aan een paar woorden genoeg om elkaar te begrijpen. De relatie met hem is heel erg goed. Hij weet precies wat we nodig hebben en wanneer, en voelt daardoor als ‘één van ons’.”

GCS – Partner voor de lange termijn
Op zoek naar een Exact-partner voor de lange termijn, die zowel gevraagd als ongevraagd advies geeft?

Neem contact op via advies@gcsbv.eu of 085-2395000.