Wanneer en voor wie is Exact Online nu echt interessant?

De afgelopen jaren is Exact hard gegroeid met de oplossingen van Exact Online. Niet voor niets werken er veel accountants en 500.000 bedrijven met Exact Online. Onze adviseurs zijn op de hoogte van de mogelijkheden van Exact Online voor het kleinbedrijf. En natuurlijk is er veel kennis van Exact Globe en Synergy Enterprise voor bedrijven die in omvang of wensen niet bij Exact Online passen.

We merken dat veel bedrijven willen weten wat de verschillen zijn tussen Exact versies. Daarom delen we hieronder onze ervaring en ons advies.

De omvang van uw bedrijf bepaalt ons advies niet (alleen). Vaak is ons advies afhankelijk van de branche of welk administratief proces we automatiseren. We hebben bijvoorbeeld bedrijven die diensten verlenen en hun uren in rekening brengen. Daarbij registreren 50 of meer medewerkers hun uren in de uren app of via de browser. Dit leidt dan tot facturatie van de uren. Dat past prima bij Exact Online Uren & Facturen. Of bij de mogelijkheden van Project & Contract Management als er veel wordt gewerkt op basis van projecten. Bij zulke bedrijven zijn medewerkers veelal onderweg of bij klanten op locatie aan het werk.

Op dit moment werken veel medewerkers veelal thuis en schrijven uiteraard wel uren. Dan is werken via een app of browser op tablet, smartphone of laptop echt fantastisch. De facturatie gaat door, de administratie is dan snel bijgewerkt. Locatie onafhankelijke registratie is dan een groot voordeel.

Van oudsher zijn veel klanten van GCS handelsbedrijven. Onze klantverhalen zijn hiervan het bewijs. Exact heeft nu eenmaal mooie oplossingen voor handelsbedrijven en het marktaandeel is groot. Dit past dus goed bij bedrijven die goederen verkopen, inkopen, ontvangen en leveren (de logistieke processen) – dus daar waar producten door het bedrijf gaan. Ook gecombineerd met productieprocessen. Het marktaandeel van Exact Online bij e-commerce + webwinkels is zeer hoog, dan gaat het om de diverse versies van Online Handel.

Bij klanten die veel orders en duizenden artikelen in het assortiment hebben of die met meer uitgebreide prijslijsten/prijsafspraken werken, past normaliter Exact Globe (Handel) het beste. Dit zijn grotere bedrijven die meer wensen hebben met vaak een hogere complexiteit. De stabiliteit, het gebruik van een eigen Microsoft SQL omgeving en het feit dat er veel oplossingen rondom Exact Globe opereren zijn enkele redenen waarom Exact Globe dan de beste keuze is.

Meerdere grote e-commerce klanten die honderden orders per dag verwerken, behoren tot de klantenkring van GCS. Die categorie bedrijven gebruikt Exact Globe+.

We komen situaties tegen waar een verouderde Windows server in gebruik is. Soms alleen voor Exact in gebruik. Dan is het een perfect moment om te analyseren of Exact Online past. Dan is er geen nieuwe eigen server nodig, de beveiliging en back-up zijn geregeld. Dat is erg prettig natuurlijk en een zorg minder als u kiest voor werken met Exact Online. Een goede beveiliging is erg belangrijk, voor alle systeem omgevingen overigens. De ellende is groot als hackers systemen gijzelen. Dat is zeker ook in het MKB regelmatig het geval, niet alleen bij banken, scholen en grote bedrijven dus weer alert.

Bij GCS krijgt u het beste advies omdat we de mogelijkheden van Exact Online en Exact Globe/Synergy met elkaar vergelijken. Er zijn geen kosten aan verbonden, het is vrijblijvend. We leggen de verschillenen uit en u maakt de keuze wat het beste past.

Dit bericht is opgesteld door Mark Malipaard, bel me gerust op 0622-215351 of mail via advies@gcsbv.eu bij vragen. Dan sta ik u graag te woord.